Βόλτα στις υπαίθριες πολιτιστικές εκπλήξεις της Αθήνας

scroll

Περπατώντας στην πόλη θα αποκτήσεις την αίσθηση ότι επισκέπτεσαι ένα υπαίθριο μουσείο με εκθέματα ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία του κόσμου.

Ελάχιστες πόλεις προσφέρουν τόσο γεννειαόδωρα πολιτισμό όσο η Αθήνα. Αρκούν μερικά βήματα στην πόλη για να φανταστείς έναν αόρατο αφηγητή να ψιθυρίζει στο αυτί σου: από εδώ ο Περικλής, Αθηναίος στρατηγός από τον 5ο αιώνα π.Χ. , ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη Χρυσή Εποχή της Αθήνας, και από εδώ ο Αδριανός, αυτοκράτορας του 2ου αιώνα, που μετέτρεψε την πόλη σε λαμπερή πρωτεύουσα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ίσως μάλιστα «ακούσεις» να σου μιλούν και άλλοι σημαντικοί Αθηναίοι…φιλόσοφοι, πολιτικοί, αθλητές. Για να στο πούμε και αλλιώς… Όπου υπάρχει αρχαίο μνημείο, ξεκινά από την αρχή η αφήγηση μιας καινούργιας ιστορίας.

Φαντάσου την ξενάγηση στα υπαίθρια μνημεία της Αθήνας σαν ένα μενού που σε περιμένει να το δοκιμάσεις. Αν υπάρχει κάτι που λείπει από το πιάτο, μπορείς πάντα να επιστρέψεις και να το εξερευνήσεις με περισσότερη λεπτομέρεια. Ότι και αν κάνεις πάντως, είναι βέβαιο πως μια απλή βόλτα θα σε πείσει, ότι τα μνημεία είναι ακόμα ζωντανά, όπως ήταν και στην αρχαιότητα. Όπως επίσης ότι αυτή ακριβώς η «ζωντάνια» τους δίνει στην πόλη το σημερινό της χαρακτήρα: είναι και η ίδια ένα ζωντανό μνημείο.

Πηγή: discovergreece.com